Forum Koła Miejskiego PZW numer 30 w Tomaszowie Mazowieckim Strona Główna  
  Forum Koła Miejskiego PZW numer 30 w Tomaszowie Mazowieckim
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Forum Koła Miejskiego PZW numer 30 w Tomaszowie Mazowieckim Strona Główna » Nasze sprawy » Pyatania i odpowiedzi » Rejestr połowów
Rejestr połowów
Autor Wiadomość
Kamil Kozłowski 

Ulubione łowisko: san
Ulubiona metoda: muchowa
Wysłany: 2010-07-21, 18:39   Rejestr połowów

Witam serdecznie. Ostatnio miałem okazję rozmawiać o rejestrach połowów, które zobowiązani jesteśmy wypełniać po przybyciu nad wodę. Mam takie pytanie, jak jest rozwiązana konieczność rozliczania się ze złowionych ryb (rejestr u wędkarzy) przez organizatorów konkursów wędkarskich, jeżeli zawody nie były organizowane na żywej rybie. Z góry dziękuje za odpowiedź.

kopa

Wysłany: 2010-07-27, 20:47   

Organizator konkursów wędkarskich nie ma obowiązku żądać od zawodników wpisania w rejestr połowów złowionych i przedstawionych komisji sędziowskiej ryb.Tak jest w Kole, którego jestem członkiem, czyli 30 "Miejskim".Nie ma takiego obowiązku ani uprawnień komisja sędziowska, mimo że obowiązek wpisania do rejestru złowionych i zabranych z łowiska ryb ciąży na zawodniku pkt.6 Rejestru połowów Okręgu Piotrkowskiego. Udzielając odpowiedzi na Twoje pytanie podparłem się wiedzą kolegów spiningistów, uczestników wielu konkursów spiningowych, którzy nie spotkali się sytuacją, o jakiej dyskutujemy. Także koledzy sędziowie wędkarscy- przynajmniej z mojego najbliższego otoczenia- nie sędziowali zawodów z takim rygorem.Może brałeś kolego Kamilu udział w zawodach spławikowych lub spiningowych , w których organizator żądał, a później egzekwował wpisania do rejestru złowionych ryb?

Forum Koła Miejskiego PZW numer 30 w Tomaszowie Mazowieckim Strona Główna » Nasze sprawy » Pyatania i odpowiedzi » Rejestr połowów

Forum graficzne