Wysłany: 2008-12-29, 23:05 Takie nieśmiałe pytanko
Mam takie nieśmiałe pytanko do władz naszego koła: Czy jest możliwe, byście urządzili kilka wypadów z kontrolami w soboty i w niedziele pod tamę? W ostatnich czasach namnożyło się tam mnóstwo kłusoli/amatorów ryb poławianych w strefie zakazu. Jesteście tam pilnie potrzebni, bo kłusole ubzdurali sobie, że w te dni jest najbezpieczniej pokłusować. Kilka "niespodzianek" mogłoby ostudzić chęci do tego procederu.
A warto się tam pofatygować, bo najczęściej jest tam duży tłok.
Zgodnie z decyzją Zarządu Okręgu piotrkowskiego PZW obowiązującą od bodaj cztrech lat, Koło nr 30 "Miejskie",do ochrony i kontroli dostało część Zalewu Sulejowskiego tj.lewy brzego od tamy w Smardzewicach do Bronisławowa i prawy brzeg od tamy do Zarzęcina.Pilicą od tamy w dół opiekuje się Koło 32 "Wistom".Jest mi wiadomo, że strażnicy z Koła 30 reagują na oczywiste i ewidentne zachowania wędkarzy nawet w miejscach, które nie są im przydzielone i tak w listopadzie kontrolowano dwóch wędkarzy siedzących przy granicy zakazu, ale łowili oni w strefie dozwolonej.Drugą stronę kontrolowali w tym czasie policjanci. A tak swoją drogą. Czy wszystkich naruszająych RAPR od razu musisz kwalifikować jako kłusoli?
Skoro jesteś członkiem PZW i widzisz takie naruszenia to masz przecież prawo zgłosić to do odpowiednich służb , żyjemy w XXI wieku i prawie każdy posiada przy sobie komórkę a wystarczy tylko zadzwonić .
Cedzić to sobie możesz w domu ... starcze , bo widzę że próbujesz się kolego wykreować na każdym z for wędkarskich na "wzorowego członka PZW" , to nie pasuje tamto nie pasuje a sam nic nie robisz i tylko narzekać potrafisz .
Ignac napisał/a:
bo ja doskonale wiem, do czego służy telefon.
no widocznie nie wiesz skoro się temu bezczynnie przyglądasz .
Cedzić to sobie możesz w domu ... starcze , bo widzę że próbujesz się kolego wykreować na każdym z for wędkarskich na "wzorowego członka PZW" , to nie pasuje tamto nie pasuje a sam nic nie robisz i tylko narzekać potrafisz .
Ignac napisał/a:
bo ja doskonale wiem, do czego służy telefon.
no widocznie nie wiesz .
Swoje pytanie grzecznie zadałem władzom naszego koła - czy należysz do nich? Jeśli nie, to czemu mnie zaczepiasz? Kto Ci dał prawo mnie pouczać, takimi farmazonami? I skąd Ci przyszło do głowy, że jestem, albo mógłbym być Twoim kolegą? Nie życzę sobie, byś się tak do mnie zwracał!!!
A jeśli chodzi o inne fora/portale wędkarskie to g...uzik Ci do tego, co ja na nich robię i piszę!!! Nie Twoja sprawa i nie pchaj się w gumofilcach w moje sprawy! KULTURY Cię nie nauczono? Gdzie szacunek do adwersarzy, o wiele od Ciebie starszych?
Mam takie pytanie , jak w tym roku zostało ustalone apropo zbiornika Tatar w Rawie mazowieckiej , słyszałem o jakiś dodatkowych dopłatach i czy potszebny jest rejestr z okręgu Skierniewickiego ? Z góry dziękuje .
Od 13 stycznia 2010r obowiązuje porozumienie naszego Okręgu z Okręgiem skierniewickim PZW w ramach którego, za opłatą 30 pln wniesioną na konto w/w Okręgu wolno nam łowic na większości rzek i zbiorników , w tym na obu zbiornikach tj. Tatar Dolny i Tatar Górny w Rawie Maz.Więcej informacji w siedzibie Koła.